Verkeersmaatregelen noodsituatie aan de Stuwweg in Maastricht

Van Rens verzorgt de tijdelijke verkeersmaatregelen voor de noodsituatie aan de Stuwweg in Maastricht in opdracht van IDverde. IDverde is de vaste onderhoudspartner van Rijkswaterstaat voor regulier groenonderhoud, civiel onderhoud maar ook voor calamiteiten. Begin dit jaar ontving IDverde een calamiteitmelding van een noodsituatie bij de overlaatdam bij de Stuwweg in Maastricht.

 

Hoogwater

Vanwege de hoogwaterperiode rondom kerst 2023 was de overlaatdam over een breedte van 50 meter beschadigd. Doordat de dam was doorgebroken, ontstond een sterke stroming van het water. Vanwege het risico dat de aanwezige woonboten los zouden raken, werd besloten om de woonbootbewoners te evacueren

Toen de situatie in januari 2024 verergerde en een woonboot losraakte en tegen de brug van de Stuwweg dreigde te botsen, werd de brug onmiddellijk afgesloten voor verkeer om instortingsgevaar te voorkomen. Dankzij nauwe samenwerking met IDverde konden de benodigde tijdelijke verkeersmaatregelen snel en efficiƫnt worden ingezet, waardoor de hersteloperatie aan de Stuwweg in Maastricht succesvol verliep.

Project

Rotterdam The Hague Airport

Lees meer
Lees meer over Rotterdam The Hague Airport

Project

Verkeersmaatregelen steenmeel strooien boven de Maasduinen

Lees meer
Lees meer over Verkeersmaatregelen steenmeel strooien boven de Maasduinen

Project

Postweg Vught

Lees meer
Lees meer over Postweg Vught